eng Hovedsiden Kontakt Sidekart
De siste nyhetene
Årets Ærfuglpatrulje

Ærfuglpatruljen gikk ut til Lånan lørdag 30.4. Vi kom akkurat i tide. Ea lå ute i sundet klar til å flytte inn i husene. En ærfugl hadde allerede lagt seg på reir.

Av: Inger Toppen, Fredag, 13. mai 2011 kl. 10.29,
Sist oppdatert: Søndag, 15. mai 2011 kl. 17.28
 
 

Vi ble godt mottatt der nord i havet. Flagget til topps som vanlig og blide mennesker i mottakelsen. Fuglevokterne  Mathias, Hildegunn og Margit bød inn på kaffe på låven, deretter gikk vi ut i grupper for å "gjære opp" i ehusene. I år hadde tangen tørket fort i noen varme påskedager, dette gjør forarbeidet lettere for fuglevokterne.

Så var arbeidet i gang: Dra tang fra sommerfjøset bort til ehusene. Inn i ehuset krabbende på kne. Ut med gammel tang, inn med fersk nytørket. Så formes en reirplass til ea. I den største ebanen(huset) la vi opp 12 reir langs veggene, et bofellesskap i ordets rette forstand. Sola skinte selv om nordavinden kjentes. En rast av og til i fjøsveggen mednybanket tørrfisk.

Et helt nytt ehus ble bygd denne dagen Spennende å høre om det legger seg fugl her. Dette huset har fått navnet Robert-huset, etter en kar som har deltatt alle år på patrulje. Det ble anslått at 250 til 300 reir ble lagt opp denne dagen.

Dagen ble avrundet med en fiskesuppe de fleste vil huske. Mathias hadde vært ute og fanget ferk fisk til dette formålet.Låven innholdt også en butikk, så mange av oss tok med et krus eller annet minne fra Lånan.

I år fikk vi også gleden av å møte to blide vefsninger som kom i egen båt utover for å delta på patruljen.Fra Vega var vi 10 som dro utover.

Vi håper at vårt lille bidrag kan gi støtte til det enestående arbeidet som drives av alle fuglevokterne ute i dunværene i Vegaøyan.

 

Flere gode fotografer var i sving der ute, linker under til to av dem

 

 

http://bat-imidten.origo.no/-/bulletin/show/647235_aerfuglpatrulje-til-laana?ref=mst

 

 

http://photosynth.net/search.aspx?q=aluronny&sortby=Date Added

 

Galleri: Ærfuglpatrulje 2011




- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
 

Brukernavn: 
Passord: 
  Glemt passord?
   
       
 
   
  Drevet av Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt