eng Hovedsiden Kontakt Sidekart
De siste nyhetene
Fuglekveld på Himmelkroken havkafe

Nils Røv, Lars Løfaldli og Jon Suul var foredragsholdere på ulike tema. Vegaværingene takket med å møte godt opp på denne lørdagskvelden.

Av: Inger Toppen, Fredag, 13. mai 2011 kl. 11.07,
Sist oppdatert: Søndag, 15. mai 2011 kl. 17.35
 
 

Nils Røv åpnet med et fantastisk fordrag om skarven langs norskekysten. Han har forsket på denne fuglen hele sitt yrkesliv. Den noe utskjelte fuglen ble gjennom bilder og ord spennede, og etterhvert mere kjent for oss tilhørere. En engasjert Røv viste oss bl.a.hvordan storskarven signaliserer etter hunfugler med en karakteristisk vingebevegelse.

Lars Løfaldli har over år satt opp forskjellige fuglekasser. Han har tatt med seg barn i dette arbeidet, noe som kan være til inspirasjon også for oss. Vi frydet oss over bilder av perleugleunger samlet i reirkasser etter vellykket ruging. Han hadde gode erfaringer med å sette opp kasser til både små fugler som trekryper og mere store som f.eks. siland.

Jon Suul avrundet med å legge fram tall fra flere ornitologer som hadde registrert vårfuglenes ankomst til Vega. Ankomstdagen ble sammenholdt med temperaturene i vårmånedene, noe som viste seg å ha betydning for noen fugler. Det ble også vist at noen nye fugler har begynt å hekke på Vega, som ellers har trekt lengre nord.Miljøet rundt oss styrer helt tydelig fuglenes trekk og ankomst til øya.

En flott kveld med 35 interesserte tilhørere. Fugleinteressen er stor i befolkningen på Vega og mange ønsker mere kunnskap om natur og dyreliv på verdensarvøya.

 

Vi takker foredragsholderne som tok turen ut til oss!

 

Bilder legges på galleri




- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
 

Brukernavn: 
Passord: 
  Glemt passord?
   
       
 
   
  Drevet av Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt