eng Hovedsiden Kontakt Sidekart
De siste nyhetene
Nyhetsbrev 2, 2008

GOD JUL TIL VENNER OG KONTAKTER GJENNOM 2008.

Av: System, Lørdag, 27. februar 2010 kl. 19.32
 
 


Neshavna i august.                                                                                                        Foto. Brit Pedersen.


 


Sommer og høst nytt.
9.august arrangerte vi Øyans dag ute på Søla. Mange valgte å besøke den kjente øya like vest for Vega. Det ble gått gamle stier, bl.a. melkeruta hennes Kanutte. Den nye presten på Vega fikk besøke Sølikjerka, ei stor steingrotte. Snefrid og Øystein serverte sin gode kjøttsuppe som var vanlig kost for besøkende som kom til Søla. Vegavennene Olav, Gunnar og Ruth fortalte og viste rundt i godværet.


Styret er konstituert
Leder: Inger Pedersen Toppen, nestleder: Sverre Nilsen, sekretær: Olaug Lauvås, kasserer: Per Morten Gullsvåg, styremedlem: Øystein Ludvigsen. Varamedlemmer: Snorre Nilsen og Gunnar Stensholm.


Medlemsmøte 8.desember
I anledning Kulturminneåret 2009 har Husflidslaget på Vega henvendt seg til Vegaøyans venner for et samarbeid om utstilling med tema ”Dagliglivets kulturminner”. Kystlaget på Vega vil også være representert. Foreløpig er rammen for utstillingen ikke klarlagt, men spennende forslag til utstillingen er foreløpig: båtryer, garnre / garnbettarklave, sjøvotter, bilder, bandvevgrinder m.m. Sverre Nilsen er vår representant til utstillingskomiteen. Ta gjerne kontakt med han om du har innspill eller utstillingsgjenstander.
I løpet av høsten har vi hatt kontakt med våre venner Rist på Ballstad. Vi hadde ønsket at de kom på Vegabesøk i løpet av vinteren. Familien Rist restaurerer den kjente Vegabua og Bernhard Martinsenbua på Ballstad. For å oppfriske gammel fiskerihistorie fra Vega og Ballstad, ville vi høre deres historie om restaureringen og Vegafiskernes innflytelse på samfunnet på Ballstad. Vegaværingene var også med på å bygge opp Fiskarheimen. Vega kommune ved politikerne har også en naturlig plass i et slikt arrangement. Det legges opp til et samarbeide. Se ellers webside om Kræmmarvika.rorbuer.
Sommerlotteriet ble avsluttet med trekning på medlemsmøtet. Per Morten Gullsvåg ble den heldige vinneren av hovedgevinsten, som er en week-end på Vega havhotell. I alt fikk vi inn 7000 kr på dette lotteriet!


 


Vinter
I januar vil vi holde vårt tradisjonelle juleselskap i samarbeid med Helgeland museum. Menyen blir som før tradisjonell julemat fra Vega. Vi holder god skikk med gang rundt juletreet og mye sang. Medlemmer og andre glade julevenner er velkommen. Annonseres senere.


 


God jul fra Vega og Vegaøyans venner til våre medlemmer rundt det ganske land.


For styret
Inger Pedersen Toppen


      
Gamle stier på Søla                                                                                                         Foto: Snefrid Jacobsen

                                                                                                                                                       




- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
 

Brukernavn: 
Passord: 
  Glemt passord?
   
       
 
   
  Drevet av Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt