eng Hovedsiden Kontakt Sidekart
De siste nyhetene
Nyhetsbrev 2 - 2009

Ærfuglpatruljen gikk ut til Lånan den 27.april.

Av: System, Lørdag, 27. februar 2010 kl. 19.39,
Sist oppdatert: Lørdag, 27. februar 2010 kl. 19.41
 
 

Dette er tredje året vi har patrulje ute i øyene. Alle ærfuglvoktere kan be om bistand før sesongen. I år dro 8 av foreningens medlemmer ut til arbeid. I løpet av dagen fikk arbeidslaget lagt opp 200 reir til ærfugl, bygd 7 nye e-baner, restaurert 6 e-baner i tre og 10 ehus i stein. Lånanfolket kvitterte med fiskesuppe av kveite og dram av mjødurt!


Møte med Storfjordens Venner og direktør i Vestnorsk fjordlandsskap. Leder av foreningen, Inger Pedersen Toppen, var i Geiranger 6. og 7.juni. Anledningen for møtet var oppbygging av et daglig sekretariat innen Vestnorsk fjordlandsskap, Geiranger. Her er Storfjorden venner inne som aktuell medarbeider for den kommende stiftelsen i Geiranger. Storfjordens venner har opparbeidet stor lokal kompetanse på prosjekt innen verdensarvområdet. Den 7.juni ble det holdt Storfjordsstevne, i år på Haugsetsætra, som var nyrestaurert, et flott anlegg.Vår venneforening har invitert Storfjordens venner til Vega på besøk og samling med Vegaøyans venner på våren 2010.
 

Fra Haugsetsætra mot Geirangerfjorden



Slåttekurset ble holdt i Hysværøyan og på Søla den 25. og 26.juli med Øystein Ludvigsen og Snefrid Jakobsen som vertskap og lærere. Nytt av året var slått på Søla, noe som også vil bli fulgt opp til neste år. Syv personer deltok i slåtten.
 

Øystein Ludvigsen med slåmaskin i Hysværøyan


Øyans dag ble i år holdt på Muddværet. Med besøkende og sommerbeboere var ca. 70 personer samlet der ute den 9.august. John Karlsen, Bjørnar Nilsen og Erna Nilsen fortalte om øyas historie og tok oss med på vandringer rundt i øylandsskapet. Med mange gamle bygninger og et aktivt dunværmiljø, var det mye spennende både å se og høre. Øystein Ludvigsen serverte kjøttsuppe fra Gåkkå og Erna hadde bakt kaker til den store besøksskaren.


Årsmøtenytt: Årets møte ble holdt på Vega havhotell den 13.juni, 18 medlemmer møtte. Årsmeldinger og revidert regnskap ble vedtatt som framlagt i møtet. Av saker kan nevnes vedtak om bedre kvalitetskontroll av regnskap, dette skal nå føres av regnskapsbyrå. Vi fikk også informasjon om restaureringsprosjektet ved Bremstein fyr av Jon Petter Pedersen. Vegaøyans venner gir sin støtte til dette prosjektet, og bidrar med hjelp til det som måtte ønskes. Styrevalg: Inger Pedersen Toppen, leder. Sverre Nilsen, nestleder, Margit Lande, kasserer, Øystein Ludvigsen, styremedlem og Martin Skjefstad, styremedlem. Som ny leder i Andelslaget Øverstua ble valgt Martin Skjefstad og styremedlemmer i Øverstua ble Håkon Bergåker og Marianne Wika.


Temakveld 27.10. Vega har gjennom det siste året fått to nye stillinger innen naturforvaltning. Runar Omnø er tilsatt som stedlig oppsynsmann fra Statens Naturoppsyn. Lise Hatten / Paul Shimmings har sammen en stilling som naturforvalter. Vegaøyans venner ønsker å presentere disse nye fagpersonene, nyttiggjøre oss deres fagkunnskap og samtidig finne måter vi kan samarbeide på. Venneforeningen har en stor andel grunneiere fra verdensarvøyene blant sine medlemmer. Siden vi fikk verdensarvstatusen har det dukket opp flere spørsmål om bl.a. ferdsel / båttrafikk i øyene, eggrøving, gåsebeiting, beplantning, opparbeidelse av nytt jordsmonn i øyene, for å nevne noe. Dette møtet skal favne noen av disse temaene.  Men først og fremst skal vi få en dialog mellom oppsynsmann, naturforvaltere og befolkning. Møtet er åpent for alle!


For styret
Inger Pedersen Toppen, leder Vegaøyans venner
inger.toppen.bvs@nfk.no, tlf.918 05 971
Kontigent på kr.150,00 kan betales til konto 4535 29 02288 
Adresser til øvrige styremedlemmer
Sverre: sjoh-nil@online.no, Øystein: snefrid.jakobsen@c2i.net, Martin: mskjefstad@hotmail.com




- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
 

Brukernavn: 
Passord: 
  Glemt passord?
   
       
 
   
  Drevet av Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt