eng Hovedsiden Kontakt Sidekart
De siste nyhetene
Øyans dag 7. august 2010 på Kilvær

Årets øydag gikk av stabelen i et strålende vær. Skyss utover gikk med Kingen og ca.30 deltakere ble godt mottatt på land. Per Jonny Hansen stilte kai og brygge til disposisjon for arrangementet, her var det rigget langbord for bespisning og kaffetår.

Av: System, Fredag, 17. september 2010 kl. 12.41
 
 

Trond Ingebrigtsen og Ronald Bjøru tok de besøkende med på en vandring nordover på øya. Første stopp var ved Ronald Bjørus hus, muligens fra 16-1700talet, et gammelt nordlandshus som nå restaureres. Trond Ingebrigtsen tok folket videre med gode historier til sitt hus lengst nord på øya. En flott vandring med historier fra øyas liv.

 

Senere fikk alle nyte Arnsteins bacalao på bryggekanten. Mens folket spiste vartet May Britt Trondsen opp med sagn om fjellene på Helgeland, dette passet godt da det var en god utsikt til nettopp fjellene hun fortalte om. Godværet og den hyggelige stemningen ga en ekstra god opplevelse til deltakerne. Vegaøyans venner takker komiteen på Kilvær, med Sverre Nilsen i spissen, for en utmerket markering av øyværet Kilvær i 2010.

Se bilder på Galleri

 

Fakta om Kilvær

Kilvær består av sytti-åtti små øyer. Befolkningen har bodd på Nord-, Sør- og Flaterøy, hvor det også er en broforbindelse(se bilder på galleri). Kilvær har vært et livskraftig øysamfunn med hele 75 innbyggere i 1946. Befolkningen livnærte seg på fiske, dunnæring, tangskjæring og det jorda kunne gi på øyene. Barna reiste til Skogsholmen for å gå på skole, på det meste 12-15 unger. Fraflyttingen startet på 60-tallet og på begynnelsen av 90-tallet var øyene uten fast bosetting. Gjennom sommerhalvåret er det allikevel et yrende liv der ute, da flere velger å bo i sine gamle hus. 10 beboelseshus og noen hytter står nå på Kilvær( fra Liv og virke i Vegaøyene, Næss & Johansen 2002).




- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
 

Brukernavn: 
Passord: 
  Glemt passord?
   
       
 
   
  Drevet av Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt