nor Hovedsiden Kontakt Sidekart
Latest news
Åpningen av Øverstua 13.august 2011

Det ble en verdig og flott markering av et enestående kulturminne, Øverstua på Tåværet. Rundt 100 personer hadde tatt veien ut for å delta på åpningsfesten.

By: Inger Toppen, Sunday 14th of August 2011 08:23 PM,
Last updated: Monday 15th of August 2011 09:56 AM
 
 

Været viste seg fra sin beste side da båtene la til kai i Tåvær. Strålende sol og god temperatur ga en fantastisk ramme rundt dagen.

I innledningen av dagens program sang Gisle Ebbesen "Velkomstvise" av Emelius Kvalholm. Denne visa ble sunget i 1952 da to av brødrene fra Øverstua som utvandret til Amerika kom heim på besøk. Ringen ble sluttet da de 6 amerikanske ætlingene som var kommet for anledningen, fikk høre sangen igjen. Foruten disse slektningene kom et stort antall av slekt både fra Vega og resten av landet. Mange av medlemmene av Vegaøyans Venner og representanter fra sponsorer og Vega kommune var også tilstede.

Programmet videre inneholdt et innblikk i øyhistorien og ideen til restaurering ved Rita Johansen. Videre fortalte leder av AL Øverstua om arbeidet med restaureringen gjennom seks år.

Slektninger, representanter fra Vega kommune og sponsorer holdt hilsninger og gav gaver som i framtiden skal plasseres i stua.

De gode musikantene Nils Hilmar Gullsvåg og Vidar Anfinsen underholdt med visesang mens rømmegrøten ble servert utenfor stua. Det var en meget god stemning i den gamle hagen.  Til slutt kom "Farvelsangen", en rørende vise der man tar farvel med de som igjen skal reise fra gamlelandet. En verdig avslutning på dagen.

Det er med stor stolthet og glede at vi ser stua nå står fram så flott restaurert.

Vegaøyans Venner takker dugnadsfolk, snekkere og de som har organisert arbeidet gjennom årene.

 

 

Bilder fra dagen på GALLERI
- More news..
- Home..
 
 
 

Username: 
Password: 
  Forgot your password?
   
       
 
   
  Powered by Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Professional design solutions -

Copyright © 2006 VegaDesign.net
- All rights reserved