">
eng Hovedsiden Kontakt Sidekart
De siste nyhetene
NYHETSBREV 1- 2008

Til venner av Vegaøyan.

Den årlige juletrefesten er avholdt med god deltakelse. Stadig flere slutter seg til det gammaldagse juleselskapet. Komiteen holder stand år etter år og serverer julekake med heimelaget rull og sylte. Så er det "Reven rasker over isen" i godt tempo rundt treet.


Av: Inger Toppen, Tirsdag, 16. februar 2010 kl. 19.58,
Sist oppdatert: Tirsdag, 16. februar 2010 kl. 20.06
 
 

Takk til Øystein, Johanna, Per Morten, Snorre, Liv, Ingrid og Jens


 


Til tross for nordveststormer denne uka begynner vi så smått å vente på tjelden som skal være her 12.mars. Med vår og sommer kommer nye oppgaver. Styret har nå satt opp plan for vårens og sommerens aktiviteter.


 


Program for våren og sommeren.


Ekstraordinært årsmøte 29.februar, kl.20.00 på Museet. Vedtektene skal revideres.


Fortellerkveld på Nes- Holand, 5.mars, kl.19.30 på Nes-Holand grendehus. Samarbeid med stedsutviklingsprosjektet. Historie fra grenda og stedsnavn.


Utgivelse av heftet "Vegaværingenes kirker gjennom tidene". Jon Suul har skrevet et hefte som skal ha "slipp" i forbindelse med påsken. Nærmere annonsering.


Ærfuglpatruljen går i år også. Naturbruksklassen ved Brønnøysund videregående skole har også i år meldt sin interesse for å dra ut. Utværet Lånan ber om hjelp til å legge opp til ea i slutten av april. Det er mulig å melde seg på til en slik dugnad (se adresser på slutten av


brevet).


 


 


 


Medlemsmøte 7.april, kl.19.00 på Museet.


Årsmøtet 14.juni kl.19.00, foregår i år på Vega havhotell. Middag.


Dugnader på Øverstua og slåttekurs vil bli annonsert på mail og plakater.


Øyans dag, 9.august på Søla. Øya er interessant med rester av bosetting fra både steinalder og jernalder. I tillegg ligger gårdshusene fra Kanutte og Ottos tid. Vi forteller historier, går oppdagelsesturer, spiser godt og nyter dagen der ute. Kanskje det også er mulig å natte over for de som tar med et telt.


 


Søla i kald østavind. Vi venter mildere vær på Øyans dag.


 


Smånytt og gladnytt!


Fugleheftet har solgt til nærmere 30.000 kroner siste året. En flott inntektskilde for Venneforeningen. Vi takker Arnhild på Hobbyrommet, Trond på Kirkøy handel, Vega verdensarvstiftelse og andre som uselvisk har solgt heftene.


Det arbeides nå med en webside for Vegaøyans venner. I løpet av våren er den aktiv. Ronny Pedersen har levert en rekke flotte Vegabilder til vårt bruk. Takk til Ronny.


Det årlige lotteriet startes i mars. Hovedgevinsten er en weekend på Vega havhotell gitt av eierne Jon og Anna Aga. Trekning på Øyans dag


Vi minner om innbetaling av medlemskontigent. Enkeltmedlem kr.150,00 og familie kr.300.00 til konto. 4535.29.02288.


Kontaktadresser; inger.toppen.bvs@nfk.no, mob. 91805971, snefrid.jakobsen@c2i.net, mob. 48096072. Per Morten Gullsvåg; vega@helgelandmuseum.no, mob.97662406.


 




- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
 

Brukernavn: 
Passord: 
  Glemt passord?
   
       
 
   
  Drevet av Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt