eng Hovedsiden Kontakt Sidekart
De siste nyhetene
Nyhetsbrev 1 - 2009

Snøen ligger ennå på Vega. Vi sender derfor ut et vinterbilde tatt av Ronny Pedersen, som forsyner foreningen med stadig nye bilder av verdensarven.

Av: System, Lørdag, 27. februar 2010 kl. 19.36
 
 

 
Landskapsarbeidere på Vega - Foto: Ronny Pedersen


Årsplan for Vegaøyans venner
Vårens fortellerkveld: Vi venter besøk av Arnstein Brekke fra Rognan. Han er svært båtkyndig og vil holde et foredrag om trebåter. Dette må passe godt, da det holdes Kystens landsstevne på Vega til sommeren(16.-19.juli). Vi vil søke samarbeid med Kystlaget i denne anledning. Tidspunkt annonseres.
Ærfuglpatrulje 2009. Vegaøyans venner var representert ved leder på fuglevoktermøte den 4.mars. Her ble det orientert om ærfuglpatruljen og den bistand vi kunne gi til våren. Interesserte fuglevoktere ble bedt om å ta kontakt med foreningen. Vegavenner som vil ut på patrulje bes melde seg til Inger P. Toppen.


 



Hus til "Verandadamene" på Lånan 2008                          Foto Inger P.Toppen
Skolebarnstur til Tåværet: Vi tar med 5.klasse til Øverstua i år også. Arbeidet med Øverstua går sin gang. Vinduene er ferdig restaurert og settes inn til våren. Taket skal legges med never og torv. Vi håper også på snekkerhjelp til paneling. Tåværet er i spennende forandring. I år flytter en liten familie ut til Nordstua. De skal bo fast der ute.
Årsmøte 13.juni, holdes på Vega havhotell. Middag etter møtet.
Slåttekurs i Hysværøyan, 24.-26.juli. Overnatting og servering hos Øystein Ludviksen på Gåkkå mathus. Påmelding til Snefrid Jakobsen tlf. 48096072

Slåttekurs på Hysværøyan 2005                


 


Øyans dag lørdag 8.august. I år vil vi dra til Muddværet. Vi ønsker oss en dag med historie om Muddværet og vandringer på øyværet. Muddværet har en spennede historie med de store fiskeriene som har vært utenfor været. Øystein Ludviksen vil stå for god øyværingsmat.
Andre nyheter. Vegaøyans venner har blitt medlem i Gamle Salten venneforening. Salten er en passasjerbåt som gikk langs kysten her bl.a. som hurtigrute. Båten er nå kjøpt tilbake til Bodø. Vi i venneforeningen og andre interesserte vil få gleden av å se båten på Kystens landsstevne på Vega til sommeren.
Vegaøyans venner har tegnet medlemsskap i Norsk Kulturarv. Bladet Kulturarven vil bringe en artikkel om Vegaøyans venner like før påske. Følg med på det!
Det holdes kurs for ærfuglvoktere i Hysværøyan fra 1. til 3.mai. Arrangør er Nordland Ærfugllag. Påmelding til Snefrid Jakobsen tlf. 48096072.
Årets lotteri vil starte på fortellerkvelden. Årets hovedgevinst er et lam av steinaldersau gitt av Øystein og Snefrid. Støtt opp om lotteriet. I fjor fikk vi inn 7000 kroner til foreningen.
Medlemsmøte annonseres senere.


 


For foreningen Vegaøyans venner
Inger Pedersen Toppen, tlf.91805971




- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
 

Brukernavn: 
Passord: 
  Glemt passord?
   
       
 
   
  Drevet av Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Profesjonelle design løsninger -

Opphavsrettigheter © 2006 VegaDesign.net
- Alle rettigheter forbeholdt