nor Hovedsiden Kontakt Sidekart
Latest news
Nyhetsbrev 3 – 2010 fra Vegaøyans Venner

Medlemsmøte 24.november kl.19.00 på Vega Vertshus.

By: System, Monday 15th of November 2010 04:38 AM,
Last updated: Monday 15th of November 2010 08:46 PM
 
 

Saker som tas opp er

  1. Utviklingen ved Øverstua på Tåværet og planer framover.
  2. Nettverksarbeide med andre venneforeninger

 

Det vil bli trekning i årets lotteri. Førstepremien er en nydelig akvarell av Ann Thomas, samt andre flotte premier (loddbøker som er ute må bringes inn).

 

Fortellerkveld 24.november kl.20.00 på Vega Vertshus.

Tema: Skålvær. Skålvær velforening vil besøke Vega. Velforeningen er aktiv og teller omtrent 100 medlemmer. De gjør en stor innsats for kulturlandskapet i Skålvær med sine gode tiltak.                      

Skålvær var et stort handelssted på Helgelandskysten, med sin storhetstid rundt forrige århundreskifte. Mest kjent fra øyværet er Skålvær kapell med den fantastiske gårdshagen, som var, og er, enestående i sitt slag her nord.

Vi ønsker Skålvær velforening velkommen til Vega!

 

Skålværleia 2010 (pdf dokument)

 

Sommerens aktiviteter

Øyans dag 2010 på Kilvær den 7.august

Trond Ingebrigtsen og Ronald Bjøru tok de besøkende med på en vandring nordover på øya. Første stopp var ved Ronald Bjørus hus, muligens fra 16-1700tallet, et gammelt nordlandshus som nå restaureres.

 

Trond Ingebrigtsen tok folket videre med gode historier til sitt hus lengst nord på øya. En flott vandring med historier fra øyas liv.

 

Senere fikk alle nyte Arnsteins bacalao på bryggekanten. Mens folket spiste, vartet May Britt Trondsen opp med sagn om fjellene på Helgeland, dette passet godt da det var en god utsikt til nettopp fjellene hun fortalte om. Godværet og den hyggelige stemningen, ga en ekstra god opplevelse til deltakerne. Vegaøyans venner takker komiteen på Kilvær, med Sverre Nilsen i spissen, for en utmerket markering av øyværet Kilvær i 2010. Kilvær velforening, som var vertskap, takkes for innsatsen. Se bilder på www.vegavenner.no

 

Øverstua

Øverstua på Tåværet fremstår nå med panel, bislag og nytt torvtak Det har vært en rivende utvikling der ute i sommerhalvåret. Prosjektarbeiderne ved Øverstua vil gi medlemmene mer informasjon om dette på medlemsmøtet den 24.11. Se også bilder på www.vegavenner.no

 

Nytt fra styret

Gaver

Styret har bevilget kr.5000,00 til prosjektet ”Bremstein fyr”, som en oppmuntring og hilsen til arbeidet.

Styret har også bevilget kr. 3200,00 til brannsikring av Vega kirke. Dette er en del av inntektene fra ”Kirkeheftet”, som foreningen utgav i 2008.

 

Grasrotandelen

Vi minner medlemmene på grasrotandelen. Hvis du registrerer Vegaøyans Venner på ditt spillekort hos Norsk Tipping, vil 5 % av spilleinnsatsen gå til foreningen.

 

Medlemskontigenten

Vi påminner også om innbetaling av medlemskontigenten, til de som måtte ha glemt dette i år. Kr.150,00 til konto 4.535.2902288(familie kr.300,00).

 

Gamle postkort fra Vega

Vårt nettsted www.vegavenner.no har nå startet en kavalkade med gamle postkort fra Vega. Send inn du også!

 

 

 

Vi ønsker våre medlemmer en god høst og rolig juletid!

 

Styret
- More news..
- Home..
 
 
 

Username: 
Password: 
  Forgot your password?
   
       
 
   
  Powered by Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Professional design solutions -

Copyright © 2006 VegaDesign.net
- All rights reserved